General, Historia oculta — 5 julio, 2010 at 10:57 am

¿Aeropuerto en Ciudad Real… para recibir el hachís de Emilio Botín?

by

Me envía mi amigo Miguel Celades un texto en catalán (más abajo) traducido del diario francés Le Monde sobre la incongruencia de que una ciudad como Ciudad Real, con apenas 75.000 habitantes. tenga un aeropuerto de última generación. Los franchutes flipan por el gasto que se lleva España, estando como está, pero yo me he acordado del avión cargado de hachís que, «lamentablemente», se estrelló en un aeropuerto privado, propiedad de Emilio Botín…. En Ciudad Real.

¡A ver si han construido el aeropuerto para que el padre de la «Doctrina Botín» (que impide ir a la cárcel a los banqueros) pueda seguir recibiendo sus cargamentos de estupefacientes! ¡Al pobre hombre no le vale con el que ahora tiene!

Aquí, una noticia coincidente con la de arriba. Los narcotraficantes lavan su dinero en los grandes bancos, incluido el Banco Santander, según una investigación en Norteamérica.

Ahir, «Le Monde» dedicava la totalitat de la seva pàgina 3 a un reportatge, demolidor, sobre l’aeroport de Ciudad Real. Es tracta d’un equipament d’última generació, amb una de les pistes més llargues d’Europa (4 Km), capaç fins i tot de permetre l’aterratge de l’Airbus A380, l’avió comercial més gran del món. Les instal·lacions estan dimensionades per acollir un volum de dos milions i mig de passatgers l’any. Per gestionar-lo hi ha 91 treballadors directes, més uns 200 de les diverses empreses concessionàries.

«Avui, un silenci de catedral regna en l’immens hall de les sortides», escriu el reporter del diari parisenc. El cas és que l’aeroport de Ciudad Real només té tres vols setmanals, que gestiona Ryanair gràcies a una subvenció pública. La cafeteria pràcticament només serveix esmorzars als mateixos treballadors, que dilluns, dimecres, dijous i dissabte són les úniques persones que volten pels passadissos en tot el dia.

Una obra d’aquesta magnitud ha necessitat invertir-hi, d’entrada, 500 milions d’euros. Bona part els va posar Caja Castilla-La Mancha, que ha estat invervinguda pel Banc d’Espanya i ha hagut d’avalar 9.000 milions d’euros amb diner públic. Ara, la Junta de Castella-La Manxa ha injectat en l’aeroport 140 milions més, que aniran a compensar les pèrdues, enormes i constants.

Ciudad Real té 75.000 habitants, més o menys les dimensions de Rubí. Disposa d’estació de TGV i aeroport internacional. Europa ja no vol pagar més. Queda vostè.